Vår caching-policy for WordPress øker kvaliteten og hastigheten på din nettside

Vi i Fjellestad Design forstår viktigheten av at nettsiden din lastes raskt for besøkende. Caching er en teknikk som kan hjelpe med dette ved å lagre ofte brukte ressurser på besøkendes enheter. Dette reduserer behovet for å hente disse ressursene fra serveren hver gang de etterspørres, noe som gir raskere lastetider.

WordPress er en populær plattform, men det kan være litt tregere sammenlignet med en helt statisk nettside. Dette kan være fordi det er bygget på PHP, som har begrensninger når det gjelder hastighet. Selv om det har kommet nye versjoner av PHP som har gjort det mer effektivt, kan det fortsatt være nødvendig å bruke caching for å forbedre ytelsen.

Hos oss trenger du ingen ekstra cache-plugins

Kunder som har en standard driftsavtale hos oss får tilgang til vår premium server. Disse kundene slipper du å tenke på caching. Vi benytter følgende metoder for caching:

  • Bytecode cache er en type caching som forbedrer ytelsen til PHP-skriptene ved å lagre kompilerte versjoner av koden i minnet, i stedet for å måtte kompilere det hver gang det kjøres. En av de mest populære bytecode caching-valgene for WordPress er OpCache, som kan enkelt installeres og konfigureres på en server.
  • Object cache er en type caching som lagrer resultatene av komplekse databasespørringer i minnet, i stedet for å måtte utføre spørringen hver gang den trengs. Dette kan forbedre ytelsen til en WordPress-nettsted betydelig, da det reduserer antall databasespørringer som må utføres. Object caching kan implementeres i WordPress ved hjelp av en plugin eller ved å legge til kode i nettstedets wp-config.php-fil.
  • Page cache er en caching-metode som lagrer en statisk versjon av en webside i minnet, slik at den kan serveres raskt til brukerne uten å måtte gjeneropprette siden hver gang den etterspørres. Dette kan forbedre ytelsen til et nettsted betydelig, da det reduserer antallet ressurser som trengs for å generere hver side.
  • CDN-caching av nettstedets ressurser på servere til et innholdsleveringsnettverk (CDN). CDN caching kan hjelpe til med å øke hastigheten på et nettsted ved å servere ressurser til brukere fra den nærmeste serveren til dem, og redusere tiden det tar for ressursene å overføres over internett.

I korthet, Fjellestad Design’s caching-policy for WordPress nettsider har som mål å finne en balanse mellom hastighet og friskhet ved å cache ressurser i tilstrekkelig tid for å forbedre nettsideytelsen, samtidig som det sikres at brukeren får den mest oppdaterte versjonen av nettsidens ressurser. Dette gir deg som bruker en raskere og bedre opplevelse når du besøker nettsiden.

Flere artikler