Hva er SaaS og hvorfor bør en velge denne modellen?

18. desember 2022

Software as a Service (SaaS) er overordnet en leveringsmodell der programvare distribueres direkte til kunder gjennom internett. Programvaren drives og driftes av en tredjepart og kundene betaler abonnementsavgift for å bruke den. Denne type leveringsmodell gjør at kundene kan bruke programvaren uten å installere og vedlikeholde den selv.

Denne modellen gir mange fordeler, inkludert lav kostnad, raske implementeringer, tidsbesparelser og fleksibel skalering. Denne modellen gjør også at du ikke trenger å bekymre deg for å oppdatere og vedlikeholde programvaren din, da denne verktøy- og serviceleverandøren din tar seg av det. SaaS-modellen reduserer også kostnader relatert til hosting og programsikkerhet, da dette er dekket av leverandøren. I tillegg kan du abonnere på den tjenesten du trenger, som gir deg en god økonomisk fleksibilitet.

De aller fleste kunder som vi bygger nettside for velger å fortsette med en SaaS modell. Dette i form av en driftsavtale. La oss se nærmere på de ulike fordelene med SaaS modellen for din nettside. 

Faste og forutsigbare kostnader

Våre kostnader er alltid definerte og forutsigbare. Noe som betyr at du kan planlegge dine kostnader på en mer forutsigbar måte. Som et resultat kan du spare store summer på kort sikt, maksimere din return on investment (ROI), samtidig som du fortsatt får tilgang til toppmoderne programvare.

Skalerbar modell

SaaS-modellen lar deg også skalere opp eller ned i takt med ditt selskaps vekst. Du kan abonnere på forskjellige planer for ekspandere med flere funksjoner og tilleggstjenester etter behov. Det gjør det enkelt å tilpasse avgiftene og sikre at du får den tjenesten du trenger, akkurat når du trenger det. Som et resultat får du alt du trenger til en rettferdig pris.

Kvalitetsikker nettside

I tillegg til disse fordelene gir SaaS-modellen også høy kvalitet på nettsiden din. Siden den støttes opp av et eksternt IT-team, er den alltid optimalisert og oppdatert med de nyeste versjonene av programvare. Dette lar deg ha et ryddig og moderne utseende til nettsiden din, samtidig som du får den riktige funksjonaliteten.

Konklusjon

Det er med andre ord svært mange fordeler ved SaaS og dermed også mange gode grunner til å velge en SaaS-løsning. Ønsker du denne fleksible og skalerbare løsningen idag? Ta kontakt med oss her.

Tankesmien Skaperkraft
Nettsmed har vært dyktige og lette å samarbeide med … vist interesse for vår visjon og bistått med sin ekspertise. Spesielt nyttig å få små videoer med opplæring til hvordan vi selv kan bruke funksjoner og utvikle videre.

Vegard Husabø

Administrativ leder,

Tankesmien Skaperkraft

Flere artikler

Øk kundetilfredshet og effektivitet med en AI-Chatbot integrert i din nettside

AI-løsninger for bedrifter: Din vei til fremtiden Tenk deg en verden der kundene dine får svar på spørsmålene sine umiddelbart, uavhengig av tidspunktet på dagen. Dette er mulig med vår...

Utforsk mulighetene med Vegvesenet API for effektiv datahåndtering

I en digital verden hvor data er nøkkelen til effektivitet, gir Vegvesenet API bedrifter muligheten til å hente oppdaterte og nøyaktige data om kjøretøy direkte fra Statens Vegvesen. Denne integrasjonen...

Hvorfor WordPress er den perfekte nettsiden til mindre bedrifter

Finnes det noen gode grunner for å ikke ha nettside i 2024? Nettsiden kan være innholdsmettet eller helt enkelt. Nettsiden kan ha intrikat eller simpelt design. Det er stor frihet...