Hvorfor WordPress er den perfekte nettsiden til mindre bedrifter

7. juni 2024
Hvorfor Wordpress er den perfekte løsningen for mindre bedrifter
Av Eirik B. Fjellestad

Finnes det noen gode grunner for å ikke ha nettside i 2024? Nettsiden kan være innholdsmettet eller helt enkelt. Nettsiden kan ha intrikat eller simpelt design. Det er stor frihet for hvordan den skal se ut – men en ting er sikker – en norsk bedrift, liten eller stor, må ha en nettside i 2024. Nettet er vår tids telefonkatalog. Du Google eller spør din kunstige intelligens, som igjen tråler nettet etter svar på det du lurer på. Din nettside er ditt ansikt utad. Døren inn til det du tilbyr. Om kunden ikke finner døren eller ringeklokka, så finner de heller ikke deg.

Men hvor skal en begynne? Det å bygge sin egen nettside kan fort høres massivt ut. Og det er veldig, veldig mange alternativer der ute. Skal jeg lage Squarespace? Eller Wix? Eller bare kjøre Facebook eller LinkedIn? Vi i Nettsmed bygger nettsider i WordPress. Et stabilt, velbrukt og fleksibelt verktøy hvor du kan bygge så enkelt eller avansert som du selv ønsker. WordPress er den perfekte løsningen for nettsider til mindre bedrifter.

Hvorfor bruke WordPress som nettside for mindre bedrifter?

WordPress har åpen kildekode og er et CMS (Content management system / innholdsstyringssystem) som driver over 44 % av internett. WordPress har siden de først startet for over 20 år siden bygget seg opp et stort fellesskap av utviklere og brukere som kontinuerlig arbeider for å forbedre plattformens funksjonalitet og sikkerhet. Med WordPress bygges nettsiden på en stabil og pålitelig grunnmur.

WordPress tilbyr en rekke fordeler som gjør det til et ideelt valg for bedrifter av alle størrelser, inkludert netthandel gjennom WooCommerce. Med sitt brukervennlige grensesnitt og robuste skalerbarhet kan en WordPress-side tilpasses dine behov etter hvert som virksomheten vokser, uten å måtte bytte plattform. Det er ikke vanskelig å bytte grafisk stil på siden, men beholde tekst, filer og innhold.

Er en WordPress nettside god for mindre bedrifter?

En av de største fordelene med WordPress er fleksibiliteten. Det er utrolig tilpasningsvennlig, med tusenvis av WordPress-temaer og plugins tilgjengelig i WordPress-dashbordet som hjelper deg med å lage et unikt og profesjonelt nettsted med avanserte funksjoner. WordPress kan møte dine behov, enten du starter fra bunnen av eller redesigner et eksisterende nettsted.

Men hvorfor er WordPress-utvikling spesielt bra for mindre bedrifter? For det første er det kostnadseffektivt. Med mange gratis temaer og WordPress-plugins kan du lage et profesjonelt nettsted uten å sprenge budsjettet. WordPress er enkelt å bruke ved å utnytte nettstedbyggere og WordPress-tutorials, selv for de med lite eller ingen kodeerfaring. Dette betyr at du kan administrere nettstedet ditt internt, noe som sparer tid og penger. Vi i Nettsmed bygger og lærer deg opp så du, selv uten mye teknisk erfaring, kan holde i, oppdatere og administrere nettsiden din.

En annen fordel med WordPress er at det er skalerbart. Etter hvert som virksomheten din vokser, kan nettstedet ditt vokse med det. Du kan legge til nye blogginnlegg, sider, funksjoner og funksjonalitet etter behov uten å starte fra bunnen av. Dette betyr at nettstedet ditt kan tilpasse seg de skiftende behovene til virksomheten din over tid.

Er WordPress nettsider sikre og stabile?

WordPress er en pålitelig og sikker plattform med en lang historie med kontinuerlige forbedringer. Siden 2003 har WordPress utgitt fem hovedversjoner og en rekke oppdateringer som har forbedret funksjonalitet, funksjoner og brukeropplevelse. Hver utgivelse er nøye organisert og ledet av en prosjektleder som overvåker arbeidet til et fellesskap av frivillige som bidrar til plattformens kode. Overgivelsen til kvalitet har resultert i en konstant syklus av utgivelser, med omtrent tre til fire oppdateringer årlig.

WordPress bygget med sikkerhet i tankene. Open Web Application Security Project (OWASP) er en viktig ressurs for kritiske sikkerhetsspørsmål, og WordPress arbeider kontinuerlig for å adressere hver av dem og andre standard sikkerhetsspørsmål. Hvis en sårbarhet oppdages har WordPress en prosess for å rapportere det gjennom HackerOne-nettstedet. Det dedikerte sikkerhetsteamet adresserer det og utgir en automatisk oppdatering for WordPress-brukere.

Takket være denne oppmerksomheten til detaljer er WordPress en stabil og pålitelig plattform for nettstedet ditt. Dens kontinuerlige forbedringer og dedikerte WordPress-fellesskap gjør det til et sikkert og pålitelig valg for små bedrifter.

WordPress tillater også installasjon av dedikerte sikkerhetsplugins for å holde spam og andre angrep unna. Om du har driftsavtale gjennom oss i Nettsmed inkluderer det sikkerhetspakke gjennom Solid Security. I Aktiv og Premium driftsavtale legger vi siden din på Kinsta; et av verdens beste webhotell for WordPress.

WordPress er bygget for søkeoptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for suksessen til ethvert nettsted, da det bestemmer hvor lett potensielle kunder kan finne det. Heldigvis er WordPress optimalisert for søkemotorer rett ut av boksen.

Å lage et SEO-vennlig nettsted er en kompleks prosess som innebærer å møte spesifikke kriterier satt av søkemotorselskaper som Google og Bing. WordPress gjør det mye enklere å oppnå disse kriteriene og rangere godt i søkeresultater gjennom gratis og premium WordPress-plugins som utvider nettstedet ditt og holder det SEO-vennlig for Google og andre søkemotorer.

Søkemotorer elsker WordPress fordi det er SEO-vennlig, noe som er essensielt for å drive trafikk til nettstedet ditt. Med innebygde funksjoner som metatagger, sitemaps og rene URL-er, er nettstedet ditt optimalisert for søkemotorer fra starten av, slik at brukere kan søke på Google og finne WordPress-nettstedet ditt.

Det finnes også mange betalte plugins (småprogrammer for WordPress) som gjør det lett å forbedre søkeoptimaliseringen på siden din. De hjelper deg legge til en metabeskrivelse, indikere at et innlegg er ‘hjørnesteinsinnhold’, angi fokusnøkkelord og til og med jobbe med lesbarheten av innholdet ditt for å ytterligere styrke SEO-en. Vi bruker Rank Math og tilbyr premium versjon av dette til våre kunder.

Med over 44 prosent markedsandel er WordPress sin evne til å håndtere SEO en betydelig faktor i dens popularitet. Enkelt sagt, hvis du vil at nettstedet ditt skal være mer synlig, er WordPress veien å gå.

Exporting Mailgun Logs Efficiently: A Guide to Using the Mailgun API in 2023. WordPress

WordPress ferdige temaer/design gjør nettsiden kostnadseffektiv

En av de største fordelene med å bruke WordPress er at det er helt gratis og åpen kildekode-programvare (FOSS). WordPress er åpen kildekode-programvare som er gratis å laste ned, bruke og modifisere. Alle kan enkelt sette opp et WordPress-nettsted uten å betale for dyre programvarelisenser.

For bedrifter som nettopp har startet eller har et begrenset budsjett, er det avgjørende å minimere utgiftene dine for å oppnå langsiktig suksess. Med WordPress kan du lage et profesjonelt nettsted til en brøkdel av kostnaden for et skreddersydd nettsted med et alternativt CMS som Hubspot eller Webflow. I tillegg finnes det mange gratis og premium WordPress-temaer og plugins som kan hjelpe deg med å tilpasse nettstedet ditt og legge til funksjonalitet uten å sprenge budsjettet.

Vi i Nettsmed bygger nettsider både fra scratch og basert i våre ferdige designmaler. Vi har en stor base av mange ulike design som gjør det lett for oss å sette opp en fullverdig nettside på kort tid. Her kan innhold, farger og fonter (skrifttyper) enkelt endres til den stilen og det innholdet du ønsker. En slik malbasert nettside er en rimelig løsning som vi tilbyr, kjapt og enkelt.

WordPress har en enkel læringskurve

Enten du er en erfaren webutvikler eller nybegynner, vil du oppdage at WordPress er lett å lære med tusenvis av gratis opplæringsmaterialer tilgjengelig på nettet.WordPress er brukervennlig og lett å navigere. Dashbordet lar deg enkelt administrere alle aspekter av nettstedet ditt. Med Gutenberg blokkredigering kan du enkelt lage og tilpasse innlegg uten kompliserte prosesser.

Det finnes mange ressurser for å lære WordPress, inkludert skriftlige veiledninger, videoer og støtte fra fellesskapet. Dette gjør det enkelt å bli en WordPress-ekspert. Når vi i Nettsmed lager nettsider for kunder får du også tilgang til vår opplæring og vi lager egne videoer som forklarer hvordan du bruker din side. Om du ønsker kompliserte og tilpassede løsninger – kom til oss – så får du full kontroll over alt du selv klarer å mestre. Vi vil ikke holde igjen på tilganger eller muligheter for deg; bare hjelpe deg navigere og bestemme deg for hvilke begrensninger du ønsker å jobbe i.

Du eier ditt domene og din IP-adresse

I den digitale verden er det en avgjørende faktor at du har fullt eierskap over nettsiden din. Mens noen nettstedbyggere begrenser tilgangen til kildekoden og kan til og med hevde eierskap til innholdet ditt (som Wix, Weebly og Squarespace), gir WordPress deg full kontroll og eierskap over din nettside.

WordPress er et «selvhostet» CMS som lar brukerne velge blant ulike webhotellleverandører og skalere opp når det trengs. Dette er spesielt nyttig for små bedrifter som vil starte rimelig og vokse etter hvert. Det er som et gratis operativsystem som du selv installerer på den PCen du ønsker.

Med WordPress har du full frihet til å publisere, administrere og moderere alt innhold uten begrensninger fra tjenesteleverandører eller algoritmer. Alt innholdet ditt, enten det er blogginnlegg, videoer eller produktoppføringer, vil alltid være under din eierskap, selv om du bytter plattform eller webhotellleverandør.

Om vi i Nettsmed bygger nettsiden din – vil det alltid være du som er eier av din side. Du kan enten velge webhotell selv og ta full kontroll over siden etter vi har bygget den. Eller du kan velge å betale oss for denne jobben, så du selv slipper å sitte på dette ansvaret. Om du har driftsavtale hos oss kan du når somhelst velge å trekke deg ut – og flytte hele siden din over til egen eller annen host.

WordPress er responsivt og funker på alle ulike mobiltelefoner

I vår digitale tidsalder er det viktigere enn noen gang å ha et mobilvennlig nettsted. Med så mange som bruker smarttelefoner og nettbrett for å surfe på internett, må nettstedet ditt kunne tilpasse seg ulike skjermstørrelser og oppløsninger. En tommelfingerregel er at mer enn halvparten av brukerne på nettsiden din bruker mobil. Heldigvis gjør WordPress det enkelt å lage et responsivt nettsted som ser bra ut på alle enheter.

En av de viktigste fordelene med WordPress er at det automatisk gjenkjenner hvilken type enhet som brukes til å få tilgang til nettstedet ditt og justerer layout og innhold deretter. Dette betyr at enten besøkende bruker en iPhone, iPad, Android-telefon eller nettbrett, eller en annen enhet, kan de se nettstedet ditt på best mulig måte.

Det er også utrolig enkelt å lage et mobilvennlig nettsted med WordPress. Mange gratis og betalte WordPress-temaer er designet for å være responsive, noe som betyr at de automatisk justerer layouten til nettstedet ditt for å passe skjermstørrelsen på enheten som brukes. Vi nettsmed lager skreddersydde nettsider som er spesialtilpasset for både PC, nettbrett og mobil. Vi prøver å tenke mobil først i alt vi lager.

WordPress Can Be the Core of an Enterprise-Level Site

WordPress er en plattform som kan vokse med bedriften din. Det er ikke bare en bloggplattform for små nettsteder eller blogger. WordPress kan være ryggraden i bedriftsnettsteder og større nettverk. Populære magasiner og nyhetssider som Rolling Stone, Brønnøysundregistrene og partiet Høyre bruker selvhostet WordPress. Dette betyr at du kan stole på den samme plattformen som disse store aktørene for å drive nettstedet ditt – WordPress driver over 44 prosent av nettet, noe som viser dets allsidighet og pålitelighet.

Hvis du trenger ytterligere bevis på hvor store WordPress-nettsteder kan skalere, se bare på det nye nettstedet til Det hvite hus for Biden-administrasjonen. Dette nettstedet ble opprettet ved hjelp av WordPress og inkluderer funksjoner som innebygd mørk modus og typografijusteringer for tilgjengelighet.

WordPress kan være med deg gjennom hele reisen, fra første skritt med å lære plattformen til å håndtere store mengder trafikk. Det er tilpasningsdyktig og kan endres for å møte dine utviklende behov, noe som gjør det perfekt for et nettsted som vil vokse og utvikle seg. Så, enten du nettopp har startet eller allerede er en stor aktør i din bransje, kan du bruke WordPress til å ta nettstedet ditt til neste nivå.

Ønsker du deg en WordPress side til din bedrift?

Om du har kommet deg helt til slutten her på denne artikkelen så tror jeg du har forstått at WordPress er et smart, fleksibelt og fremtidsrettet valg som nettside. Det trenger ikke være komplisert og det trenger ikke ta lang tid å komme i gang. Du trenger heller ikke en veldig fancy nettside. Eller rettere sagt; med ferdige sidemaler er det lett å få deg en fancy nettside enkelt og på kort tid.

Vi i Nettsmed er veldig klare for å hjelpe deg i gang. Jo enklere nettside du ønsker deg, jo lettere er det å komme i gang. Det viktigste med tilstedeværelse på nettet er å være der. Så gjør WordPress det lett å videreutvikle siden så fort du er klar for det. Om du ønsker en større side som er skreddersydd deg og din stil, har vi tyngden til å hjelpe deg fra tegnebrett til ferdig produkt.

Sylvio er vår brandutvikler og grafiske designer. Han kan hjelpe deg med både logo, farger, fonter og feel. Han kan til og med utvikle animerte effekter og explainere for å formidle ditt budskap på en stilren og catchy måte.

Eirik er vår webdesigner som har spesialisert seg på å forstå kundens behov, og lage rammeverket som gjør det enkelt for deg å administrere siden din selv. Automatisering og tilpassede løsninger som ser grafisk stilrent ut er hans spesialitet.

Sindre er koderen vår som er god til å tenke løsninger utenfor boksen. Har du behov for spesielle integrasjoner og andre spesialtilpasninger så finner han løsningen for deg.

Vi i nettsmed er klare for å lage din bedrifts nye nettside. Bare ta kontakt!

Tankesmien Skaperkraft
Nettsmed har vært dyktige og lette å samarbeide med … vist interesse for vår visjon og bistått med sin ekspertise. Spesielt nyttig å få små videoer med opplæring til hvordan vi selv kan bruke funksjoner og utvikle videre.

Vegard Husabø

Administrativ leder,

Tankesmien Skaperkraft

Flere artikler

Øk kundetilfredshet og effektivitet med en AI-Chatbot integrert i din nettside

AI-løsninger for bedrifter: Din vei til fremtiden Tenk deg en verden der kundene dine får svar på spørsmålene sine umiddelbart, uavhengig av tidspunktet på dagen. Dette er mulig med vår...

Utforsk mulighetene med Vegvesenet API for effektiv datahåndtering

I en digital verden hvor data er nøkkelen til effektivitet, gir Vegvesenet API bedrifter muligheten til å hente oppdaterte og nøyaktige data om kjøretøy direkte fra Statens Vegvesen. Denne integrasjonen...

Brønnøysund API: Automatisert Oppslag mot Brønnøysund

Automatisering mot Brønnøysund API I en verden der effektivitet og nøyaktighet er avgjørende for suksess, forstår Nettsmed behovet for innovative løsninger som sparer tid og øker produktiviteten. Vi har gjennomført...