Hvordan øke nettsidehastighet på ditt WordPress nettsted

Optimal nettsidehastighet er avgjørende for å sikre at ditt nettsted gir en god brukeropplevelse. Det er viktig å øke nettsidehastighet, som vil hjelpe deg med å holde brukerene dine oppmerksomme, øke konverteringer, og redusere bortfall på siden.

Å øke hastigheten på nettsiden din kan virke som en uoverkommelig oppgave, men det er et nødvendig trinn for å oppnå suksess og en rask nettside. Det kan også være vanskelig å vite hvor du skal begynne når det gjelder å optimalisere nettsidene dine. Her er noen tips som kan hjelpe deg å øke nettsidehastighet:

Rask server

Hosting-leverandøren din kan ha en stor innvirkning for å øke nettsidehastighet. Velg en leverandør som tilbyr raske servere og god støtte for WordPress.

En server er et datasystem eller en tjeneste som gir tilgang til innhold eller data over et nettverk. Når en bruker ber om å få tilgang til en nettside, sender nettleseren en forespørsel til serveren som hoster nettsiden. Serveren mottar forespørselen og sender deretter tilbake de nødvendige dataene (for eksempel HTML, CSS og JavaScript-filer) for å vise nettsiden i nettleseren. Jo raskere serveren kan behandle forespørsler og sende tilbake dataene, jo raskere vil nettsiden lastes inn for brukeren.

Øke nettsidehastighet

En god server har høy ytelse og respons, noe som betyr at den kan håndtere mange forespørsler samtidig, levere innholdet raskt til brukeren og øke nettsidehastighet. Dette kan oppnås ved å ha et stort minne og en kraftig prosessor, samt å ha en god nettverksforbindelse til internett. Serveren kan også konfigureres og optimeres for å maksimere ytelsen og redusere svartiden.

Vi i Nettsmed leverer en premium server i verdensklasse. Relatert til hurtighet på din nettside kan vi trekke ut følgende karakteristikker om vår server:

  • Vår server benytter Google Cloud plattformen (GCP), som er et av de mest pålitelige og skalerbare nettverkene i verden. Dette sikrer at nettsidene dine vil laste inn raskt og ha minimal nedetid.
  • Vår server har eget system for caching, som gir raskere nettside lastetider. Caching gjør at nettleseren din lagrer en kopi av innholdet som lastes ned fra en nettside, slik at det kan lastes inn raskere neste gang du besøker siden. Dette øker hastigheten på nettsiden ved å redusere mengden data som må sendes over nettverket ved hvert besøk. Les mer om vår caching policy her
  • Vi benytter Nginx som web server, som er kjent for å være effektivt i å håndtere mange forespørsler samtidig og for å ha lav svartid.
  • Dataene komprimeres automatisk og sendes tilbake til brukeren, noe som kan redusere mengden data som må sendes og dermed øke hastigheten på nettsiden.
  • Vår server distribuerer innhold via en CDN (Content Delivery Network), Dette er et nyttig verktøy for å forbedre hastigheten på nettstedet ditt. Et CDN er et nettverk av servere som distribuerer innhold (som for eksempel nettsider, videoer, bilder) til brukere basert på deres geografiske plassering. Det gjør at innholdet lastes ned raskere for brukeren, siden det hentes fra en server som er nærmere brukeren enn en sentral server. Det reduserer også belastningen på sentrale servere og gir bedre tilgjengelighet for innholdet.

Alt dette kombinert gir en server med høy ytelse og respons, noe som betyr at serveren kan håndtere mange forespørsler samtidig og levere innholdet raskt til brukeren, som resulterer i en raskere og mer jevn brukeropplevelse, og til slutt, økt nettsidehastighet.

Optimalisering av bilder

Gjennom å komprimere bildene på nettsiden, reduserer man filstørrelsen, noe som betyr at det tar kortere tid for nettleseren å laste dem. Dette gjør det raskere for brukere å laste inn nettsiden, noe som er til nytte for både eiere av nettsiden og besøkende. Dette er også nyttig for søkemotoroptimalisering (SEO), som kan hjelpe nettsiden med å rangere høyere i søkeresultatene.

Ha alltid rask og effektiv kode på plattformen

For å øke hastigheten på nettsiden din bør du velge et tema som er raskt og som har få unødvendige funksjoner. Unngå temaer som er tungt designet eller som inneholder mange skript. Fjern unødvendige plugins, alle plugins som du ikke bruker eller som ikke er nødvendig for nettsiden din. Bruk kompresjonsverktøy for å komprimere størrelsen på HTML-, CSS- og JavaScript-filer som er på nettstedet ditt, samt minifier koden for å komprimere filstørrelsene og eliminere unødvendige mellomrom. Husk å holde koden din så kort og konsis som mulig, og unngå å linke til overflødig javascript- og css-kode og fjern unødvendige tegn og linjeskift.

Oppdatert kode

Hold WordPress, temaet og plugins oppdatert: Oppdateringer kan inneholde ytelsesforbedringer og sikkerhetsfikser, og dette er viktig for å sikre at nettsiden din kjører så raskt og sikkert som mulig. Men, det er viktig å være oppmerksom på at oppdateringer kan også medføre konflikter med eksisterende kode på nettsiden. Dette kan i verste fall føre til betydelig nedetid og problemer med nettsiden. Derfor er det viktig å alltid ha en backup tilgjengelig for å kunne gjenopprette nettsiden i tilfelle det oppstår problemer. Løsning av slike konflikter krever digital kompetanse.

Hos Nettsmed, inngår vi driftsavtaler med kundene våre, som innebærer at vi holder nettsiden deres oppdatert og løser eventuelle tekniske konflikter som kan oppstå, slik at kunden ikke trenger å bekymre seg for dette.

Avtal en driftsavtale med Nettsmed

For å oppnå optimal nettsidehastighet, må driftsavtalen med Nettsmed være et viktig trinn. Ved å gjøre det, vil du få eksperthjelp til å holde server og kode oppdatert og optimalisert, slik at du kan gi brukerne din en god brukeropplevelse. Det vil også hjelpe deg med å øke konverteringer og holde nedetid på siden til et minimum. Med den rette kunnskapen og ekspertisen, kan du få optimal valuta for pengene og drifte nettsiden din med lite stress.

Hvorfor skal du høre på oss?

En rask nettside er viktig for oss og dermed har vi et sterkt fokus på økt nettsidehastighet på våre leveranser. Test gjerne ut de nettsidene vi har levert.

Flere artikler