Brønnøysund API: Automatisert Oppslag mot Brønnøysund

22. desember 2023
API Brønnøysundregistrene

Automatisering mot Brønnøysund API

I en verden der effektivitet og nøyaktighet er avgjørende for suksess, forstår Nettsmed behovet for innovative løsninger som sparer tid og øker produktiviteten. Vi har gjennomført utviklingsarbeid knyttet til Brønnøysundregistrenes API (brreg API), inkludert implementering av et automatisert oppslagssystem. Dette systemet er levert til kunder som har behov for å kvalitetssikre informasjonen de henter inn. Hvis en sluttbruker skriver inn feil organisasjonsnummer, kan det ødelegge hele automatiseringsprosessen og føre til irriterende manuelt arbeid. Dette særlig i faktureringsprosesser.

Du kan også lese om APIet på Brønnøysund sine egne nettsider.

Kvalitetssikring av offentlig informasjon

Et oppsøk mot Brønnøysundsregistrenes åpne API er spesielt relevant for å kvalitetssikre faktureringsgrunnlag og automatisere prosesser. Ønsker du en slik løsning på din side? Ta kontakt med oss i dag, ellers les videre på denne fagartikkelen for å gjennomføre dette selv. Vær oppmerksom på at denne artikkelen alene ikke vil tillate deg å sette opp denne løsningen. En fullverdig løsning krever justeringer både i HTML- og CSS-koden, samt en dypere forståelse av for eksempel skjemaene dine og hvordan å målrette dem.

Quality Assurance of Data with Brønnøysund API and Brreg API

Automatisert oppslag med Javascript

Nedenfor finner du Javascript-koden som utfører oppslag mot Brønnøysund API hver gang et input felt merket med klassen «companyName» blir utfylt.

Vårt system kommuniserer automatisk med Brønnøysundregistrenes API, og genererer en liste over mulige treff med tilhørende organisasjonsnumre, presentert i en brukervennlig nedtrekksmeny. Dette sikrer at korrekt og oppdatert informasjon alltid er lett tilgjengelig. For implementering av denne nedtrekksmenyen, se vårt Github-repositorium som gir deg muligheten til å replikere dette lokalt.

document.getElementById('companyName').addEventListener('input', function() {
  var companyName = this.value;

  if (companyName.length > 2) {
    fetch('https://data.brreg.no/enhetsregisteret/api/enheter?navn=' + encodeURIComponent(companyName))
    .then(response => response.json())
    .then(data => {
      if (data._embedded && data._embedded.enheter.length > 0) {
        var firstResult = data._embedded.enheter[0];
        document.getElementById('orgNumber').value = firstResult.organisasjonsnummer;
      }
    })
    .catch(error => console.error('Error:', error));
  }
});

Denne koden gjør det mulig for brukere å raskt søke og velge en bedrift, hvorpå organisasjonsnummeret automatisk fylles inn. Når en bruker skriver inn navnet på en bedrift, etableres en forbindelse til Brønnøysundregistrenes API, og relevante resultater vises. Dette sikrer at informasjonen som brukes, er nøyaktig og oppdatert, noe som er kritisk for faktureringsprosesser og andre forretningsoperasjoner.

Ovennevnte er en simpel bruk av JavaScript med Brønnøysund API. For en mer komplett løsning, anbefaler vi å dra nytte av vår ekspertise. Vennligst ta kontakt med oss for mer informasjon!

Den praktiske verdien

En slik løsning er uvurderlig for å kvalitetsikre faktureringsgrunnlag og automatisere prosesser. Ved å sikre nøyaktig informasjon, reduseres risikoen for feil i fakturaer og andre viktige dokumenter. Dette sparer tid, reduserer kostnader forbundet med korreksjoner, og øker den generelle effektiviteten.

Hvorfor velge Nettsmed?

Nettsmed står for innovasjon, kvalitet og forståelse for våre kunders behov. Vårt team er dedikert til å levere løsninger som ikke bare møter, men overgår forventningene. Ved å velge oss, sikrer du at din bedrift er rustet med de beste verktøyene for å operere effektivt i dagens digitale landskap.

Ta kontakt med Nettsmed i dag for å lære mer om hvordan vårt automatiserte oppslagssystem kan hjelpe din virksomhet. Vi er her for å gjøre din digitale reise sømløs og vellykket.

Tankesmien Skaperkraft
Nettsmed har vært dyktige og lette å samarbeide med … vist interesse for vår visjon og bistått med sin ekspertise. Spesielt nyttig å få små videoer med opplæring til hvordan vi selv kan bruke funksjoner og utvikle videre.

Vegard Husabø

Administrativ leder,

Tankesmien Skaperkraft

Flere artikler

Øk kundetilfredshet og effektivitet med en AI-Chatbot integrert i din nettside

AI-løsninger for bedrifter: Din vei til fremtiden Tenk deg en verden der kundene dine får svar på spørsmålene sine umiddelbart, uavhengig av tidspunktet på dagen. Dette er mulig med vår...

Utforsk mulighetene med Vegvesenet API for effektiv datahåndtering

I en digital verden hvor data er nøkkelen til effektivitet, gir Vegvesenet API bedrifter muligheten til å hente oppdaterte og nøyaktige data om kjøretøy direkte fra Statens Vegvesen. Denne integrasjonen...

Hvorfor WordPress er den perfekte nettsiden til mindre bedrifter

Finnes det noen gode grunner for å ikke ha nettside i 2024? Nettsiden kan være innholdsmettet eller helt enkelt. Nettsiden kan ha intrikat eller simpelt design. Det er stor frihet...