Innlogging med passkeys: den sikreste og mest effektive måten å logge inn på din nettside i 2023

25. september 2023

Innlogging med passkeys (biometriske sikkerhetsnøkler) er ikke bare en teknologisk trend; det er en nødvendighet for å styrke sikkerheten på nettsiden din. Nettsmed, en ledende webbyrå i Norge, tilbyr nå denne innovative løsningen for alle våre WordPress og Elementor klienter. Men hva betyr dette egentlig, og hvorfor er det så viktig? I denne bloggposten vil vi utforske fordelene med å bruke passkeys for sikker innlogging, samt hvorfor det kan gjøre livet ditt lettere.

Hvorfor er sikker innlogging så viktig?

Sikkerhet på nett er et tema som blir mer og mer aktuelt. Som du sikkert har fått med meg har antall hackingforsøk på norske nettside økt drastisk de siste årene. Særlig er WordPress-nettsider utsatt for angrep på grunn av deres utbredte bruk.

Men hvorfor er dette så kritisk? Vel, tenk på all den sensitive informasjonen som blir lagret på din nettside: kundeinformasjon, finansielle transaksjoner, og interne dokumenter. Et vellykket angrep kan lede til ødeleggende konsekvenser som datatap, økonomisk skade og tap av omdømme. Sikker innlogging er derfor ikke bare et spørsmål om å beskytte din egen informasjon, men også å bevare tilliten fra dine kunder og brukere.

Hva er passkeys?

Passkeys eller biometriske sikkerhetsnøkler representerer en tryggere og enklere erstatning for tradisjonelle passord. Med passkeys kan brukere logge seg inn på apper og nettsider ved hjelp av en biometrisk sensor (som for eksempel fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning), PIN-kode, eller et mønster. Dette frigjør dem fra å måtte huske og forvalte kompliserte passord.

Både utviklere og brukere misliker passord: de gir en dårlig brukeropplevelse, de legger til friksjon i konverteringsprosessen, og de skaper sikkerhetsrisikoer for både brukere og utviklere. Google Password Manager i Android og Chrome reduserer denne friksjonen gjennom autofyll; for utviklere som søker enda bedre forbedringer i konvertering og sikkerhet, er biometriske sikkerhetsnøkler og identitetsføderasjon bransjens moderne tilnærminger.

En passkey kan oppfylle kravene for flerfaktorautentisering i ett enkelt trinn, og erstatte både et passord og en engangskode (for eksempel en 6-sifret SMS-kode). Dette gir solid beskyttelse mot phishing-angrep og unngår den dårlige brukeropplevelsen som ofte følger med SMS- eller app-baserte engangspassord. Siden passkeys er standardisert, muliggjør en enkelt implementering en passordløs opplevelse på tvers av alle brukerens enheter, forskjellige nettlesere og operativsystemer.

Innlogging med passkeys

Fordeler med å logge inn med passkeys på din nettside

Effektivitet

Glem 2FA e-poster som kan ta tid å motta og ekstra skritt for å logge inn. Med passkeys, er det raskt og enkelt å få tilgang til kontoen din.

Økt sikkerhet

Passkeys gir robust beskyttelse mot phishing-angrep og sikrer at bare autoriserte brukere får tilgang til nettsiden.

Brukervennlighet

Passkeys er standardiserte. Det betyr at en enkelt implementering gir en passordløs opplevelse på tvers av alle brukerens enheter, nettlesere og operativsystemer.

Hvordan implementere innlogging med passkeys på din WordPress nettside

Å implementere innlogging med passkeys på din WordPress nettside er enklere enn du tror. Nettsmed tilbyr denne tjenesten og kan raskt sette opp en slik innloggingsløsning for deg. Dette vil ikke bare forbedre nettsidens sikkerhet men også brukervennligheten. Kontakt oss idag for å øke sikkerheten på din WordPress-installasjon.

Konklusjon: innlogging med passkeys som den nye standarden for sikkerhet på nettside

Med stadig økende fokus på datasikkerhet, er det på tide å revurdere hvordan vi logger inn på våre nettsider. Innlogging med passkeys tilbyr en balanse mellom sikkerhet og brukervennlighet. Det er en viktig del av sikkerhet for WordPress nettsider, og et tiltak du bør implementere i dag for å unngå å bli hacket.

Nettsmed er stolte av å tilby denne tjenesten til våre kunder. For å finne ut mer eller få en gratis konsultasjon, ta kontakt med oss i dag.

Tankesmien Skaperkraft
Nettsmed har vært dyktige og lette å samarbeide med … vist interesse for vår visjon og bistått med sin ekspertise. Spesielt nyttig å få små videoer med opplæring til hvordan vi selv kan bruke funksjoner og utvikle videre.

Vegard Husabø

Administrativ leder,

Tankesmien Skaperkraft

Flere artikler

Øk kundetilfredshet og effektivitet med en AI-Chatbot integrert i din nettside

AI-løsninger for bedrifter: Din vei til fremtiden Tenk deg en verden der kundene dine får svar på spørsmålene sine umiddelbart, uavhengig av tidspunktet på dagen. Dette er mulig med vår...

Utforsk mulighetene med Vegvesenet API for effektiv datahåndtering

I en digital verden hvor data er nøkkelen til effektivitet, gir Vegvesenet API bedrifter muligheten til å hente oppdaterte og nøyaktige data om kjøretøy direkte fra Statens Vegvesen. Denne integrasjonen...

Hvorfor WordPress er den perfekte nettsiden til mindre bedrifter

Finnes det noen gode grunner for å ikke ha nettside i 2024? Nettsiden kan være innholdsmettet eller helt enkelt. Nettsiden kan ha intrikat eller simpelt design. Det er stor frihet...