Sikre dine WordPress brukere med to-faktor autensiering

Sikkerhet er en av de viktigste tingene å tenke på når du driver en nettside. Det finnes mange verktøy og metoder du kan bruke for å øke sikkerheten til nettstedet ditt, men en av de mest effektive metodene er å aktivere to-faktor autentisering (2FA).

2FA er en metode for å bekrefte brukerens identitet ved å kreve både et passord og en engangskode eller passkey, som sendes til en mobiltelefon eller e-postadresse. Dette gjør det svært vanskelig for en hacker å få tilgang til kontoen din, selv om de skulle klare å gjette eller stjele passordet ditt.

Det er viktig å aktivere 2FA for alle kontoene dine, fordi det gir ekstra beskyttelse for nettstedet ditt. Særlig for brukere med betydeligere tilganger, som for eksempel administrator bør ha 2FA aktivert. Hvis en hacker skulle klare å få tak i passordet ditt, vil de fortsatt ikke kunne logge inn uten den ekstra engangskoden. Det er svært alvorlig hvis en hacker får tilgang til en administrator-bruker på WordPress nettstedet ditt. De vil ha tilgang til alle deler av nettstedet, inkludert muligheten til å endre eller slette innhold, installere skadelig programvare, stjele sensitiv informasjon eller til og med ødelegge nettstedet ditt helt. I verste fall kan det føre til tap av kunder, erstatningskrav og skade på omdømmet ditt. Det er derfor svært viktig å ha robuste sikkerhetstiltak på plass, inkludert å aktivere 2FA for alle administrator-brukere, for å beskytte nettstedet ditt mot uautorisert tilgang.

Oppnå avansert 2FA med Fjellestad Design

Kunder av Fjellestad Design har mulighet til å tilpasse to-faktor autentisering (2FA) for å sikre nettstedet deres. En god praksis er å kreve 2FA for alle brukere med administrasjonsrettigheter for å beskytte nettstedet mot uautorisert tilgang. Det finnes flere metoder for å motta engangskoden, som via e-post, en autentiseringsapp eller engangskoder, dette gir fleksibilitet og valgfrihet for brukerne. I tillegg gir bruk av spesifikke passkeys som touch-ID eller Face-ID en mer sømløs og rask pålogging.

Flere artikler