Tiltak for å sikre dine WordPress nettside

14. januar 2023

WordPress er en av de mest populære plattformene for å bygge nettsteder, og det er viktig å sørge for at din installasjon er sikker. Å ha en sikker WordPress-installasjon kan beskytte deg mot hacking, malware og andre sikkerhetsproblemer. En av de beste måtene å sikre at din installasjon er sikker er ved å la et profesjonelt nettbyrå ta seg av driften av nettsiden din.

Tofaktor-autensiering

En av de enkleste måtene å øke sikkerheten på er å aktivere tofaktor autentisering. Dette krever at en bruker gir både et passord og en engangskode som sendes til en mobiltelefon, noe som gjør det svært vanskelig for en hacker å få tilgang til kontoen din. IP-lockouts er også et viktig verktøy for å beskytte din nettside mot brute force-angrep. Dette fungerer ved å låse ut en IP-adresse etter et visst antall feilaktige innloggingsforsøk.

Les mer om to-faktor autensiering i dette innlegget.

Recaptcha

Et annet viktig verktøy for å øke sikkerheten på WordPress-installasjonen din er å bruke reCAPTCHA. Dette er et verktøy som gir deg en enkel måte å beskytte deg mot automatiserte bots som prøver å få tilgang til nettstedet ditt. reCAPTCHA krever at brukeren bekrefter at de ikke er en robot ved å skrive inn en kode eller klikke på en boks.

Oppdattert nettside

Et av de viktige punktene innenfor sikkerhet er vedlikehold. Dette inkluderer å oppdatere WordPress-kjernen, plugins og temaer regelmessig for å sikre at alle kjente sårbarheter er lukket og at nettstedet ditt forblir kompatibelt med de nyeste nettleserne. Imidlertid kan vedlikehold av en WordPress-installasjon være tidkrevende og krevende, spesielt hvis du ikke har erfaring med å administrere et nettsted.

Ved å la et nettbyrå ta seg av vedlikeholdet av nettsiden din kan spare deg for mye tid og stress. Et nettbyrå vil ha kompetanse og erfaring med å håndtere vedlikeholdet av en WordPress-installasjon, og vil være i stand til å utføre oppdateringer og sikkerhetssjekker på en rask og effektiv måte. De vil også være i stand til å løse eventuelle konflikter som kan oppstå under oppdateringer, noe som kan beskytte nettstedet ditt mot skade.

Avslutningsvis kan man si at å ha en sikker WordPress-installasjon er svært viktig for å beskytte nettstedet ditt mot hacking og malware. Det finnes flere verktøy og metoder som kan hjelpe deg med å øke sikkerheten, som to-faktor autentisering, IP-lockouts og reCAPTCHA. Vedlikehold av en WordPress-installasjon er også viktig for å sikre at nettstedet ditt forblir sikkert og oppdatert. Men å gjøre dette selv kan være tidkrevende og krevende. Derfor anbefales det å overlate driften og vedlikeholdet av nettsiden til et profesjonelt nettbyrå. De vil ha kompetanse og erfaring med å håndtere vedlikeholdet på en effektiv måte, og kan beskytte nettstedet ditt mot skade og sikre at det forblir sikkert

Tankesmien Skaperkraft
Nettsmed har vært dyktige og lette å samarbeide med … vist interesse for vår visjon og bistått med sin ekspertise. Spesielt nyttig å få små videoer med opplæring til hvordan vi selv kan bruke funksjoner og utvikle videre.

Vegard Husabø

Administrativ leder,

Tankesmien Skaperkraft

Flere artikler

Øk kundetilfredshet og effektivitet med en AI-Chatbot integrert i din nettside

AI-løsninger for bedrifter: Din vei til fremtiden Tenk deg en verden der kundene dine får svar på spørsmålene sine umiddelbart, uavhengig av tidspunktet på dagen. Dette er mulig med vår...

Utforsk mulighetene med Vegvesenet API for effektiv datahåndtering

I en digital verden hvor data er nøkkelen til effektivitet, gir Vegvesenet API bedrifter muligheten til å hente oppdaterte og nøyaktige data om kjøretøy direkte fra Statens Vegvesen. Denne integrasjonen...

Hvorfor WordPress er den perfekte nettsiden til mindre bedrifter

Finnes det noen gode grunner for å ikke ha nettside i 2024? Nettsiden kan være innholdsmettet eller helt enkelt. Nettsiden kan ha intrikat eller simpelt design. Det er stor frihet...